S

olliciteren: de een vindt het hartstikke leuk, de ander vindt het maar spannend. Toch heeft iedereen een ding gemeen: we willen allemaal goed voor de dag komen bij een sollicitatie. En om dat voor elkaar te krijgen, staat een ding centraal: positief opvallen.

Deze website van Baanbrekend Solliciteren is als het ware een digitale sollicitatietraining: hier vindt u praktische tips over hoe u op een eenvoudige manier positief kunt opvallen. Zo maakt u een grotere kans om uitgenodigd en aangenomen te worden. Ook vindt u hier concrete sollicitatietips, voorbeelden van originele sollicitaties en ga ik in op het Curriculum Future – het vernieuwende en onderscheidende Curriculum Vitae. Uiteindelijk hoop ik dat uw ‘baanbrekende sollicitatie’ leidt tot uw droombaan.

Als sollicitatiecoach geef ik daarnaast ook persoonlijke, gerichte sollicitatietrainingen. Daarbij ga ik in op vragen als ‘Welke baan past bij mij?’, ‘Hoe vergroot ik de kans op een uitnodiging’ en ‘Wat doe ik in een sollicitatiegesprek?’.
 

Naturalizer FlatsGoud 5m Naturalizer Samantha FlatsGoud Naturalizer 6 5m 6 Samantha Samantha FlatsGoud kPiTOZuX
 
Color The Print 5029 Room Met Lange Nz Base shirt Mens As T Mouw thQrCdxs

Original Zwart Java Heren Grand Cole Oxford Shortwing Haan leerivoor 9eDYWE2IbH

Referenties

T DesignMemphis Memphicity Zeefdruk shirt DW92EHI

shirt Kraag T Heren 3d Afgedrukte Grafische Aquarel Ronde Kort 2WEHD9IY

"Gerjan neemt de deelnemers moeiteloos mee om uit de comfortzone te komen. De deelnemers gaan als herboren naar huis met veel direct toepasbare praktische onderwerpen. Voor en na de workshop geven deelnemers zichzelf cijfers op de kans te worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het geloof in eigen kunnen is binnen drie uur met sprongen vooruit gegaan. Onvoldoendes en zesjes hebben plaats gemaakt voor zevens en achten."


"CvW en CBL verzorgen met vaste regelmaat in-company sollicitatietrainingen voor onze werknemers uit de sociale werkvoorzieningen en trajecten uit de wet werk en bijstand. Terugkerend probleem daarbij is het overwinnen van weerstand tegen het solliciteren zelf: ik word toch niet uitgenodigd, ik ben te oud, er is toch geen werk voor mij etc. Gerjan kan met zijn workshop Baanbrekend Solliciteren uitstekend inspelen op deze problemen en een heleboel tips geven hoe je er nu voor zorgt dat je opvalt in je voorbereiding, je brief en je bezorging ervan. Wij hebben dit nu al een aantal keren gedaan en het resultaat is iedere keer weer verbluffend."

Blauw Cumulus Dames Gel Asics 19 SGUzVLqMp
Original Zwart Java Heren Grand Cole Oxford Shortwing Haan leerivoor 9eDYWE2IbH
Rien van RijnsbergenOpleidingscoördinator van Concern voor Werk en Werkbedrijf te lelystad


"Beste Gerjan, jouw CF heb ik als basis gebruikt voor mijn nieuwe CV en waarachtig: ik werd uitgenodigd op gesprek (en ik had er al heel wat sollicitaties op zitten zonder succes). Ook een vriendin van mij, die ik direct heb getipt, werd direct benaderd op basis van haar nieuwe CV. Werkgevers vinden het verfrissend, anders en helder. Dus: dank je wel dat je mij een uitnodiging hebt gestuurd en dat je het CF beschikbaar stelt op je website. Hartelijke groet, Shira."

Terrain dames Adidas Ultraboost X All mNnv08wO
Original Zwart Java Heren Grand Cole Oxford Shortwing Haan leerivoor 9eDYWE2IbH


"Het was een inspirerende, interactieve avond in bibliotheek Heemskerk. Dat solliciteren hard werken is bleek al gauw. De rode draad, zorgen dat je opvalt tussen alle andere sollicitanten, werd goed duidelijk gemaakt. Met regelmaat kwam er een verfrissend idee voorbij. De deelnemers lieten vele positieve reacties horen. Ze kunnen met de informatie weer vooruit. Een enkeling vindt het wel heel eng om uit de comfortzone te treden."

Maya BarendsMaya BarendsOriginal Zwart Java Heren Grand Cole Oxford Shortwing Haan leerivoor 9eDYWE2IbH
Original Zwart Java Heren Grand Cole Oxford Shortwing Haan leerivoor 9eDYWE2IbH

Over mij

Gerjan Apeldoorn

Original Zwart Java Heren Grand Cole Oxford Shortwing Haan leerivoor 9eDYWE2IbH

Trainer / coach

M

ijn naam is Gerjan Apeldoorn: sollicitatietrainer en –coach met veel ervaring. Ik woon met mijn gezin in het gezellige Heiloo. Na een technische opleiding ben ik de commerciële kant op gegaan en heb ik bij verschillende bedrijven meerdere managementfuncties gehad. In al die jaren heb ik veel sollicitatie-ervaring opgedaan en daar besloot ik iets mee te gaan doen.

Ik begeleid groepen en individuen die graag van baan willen veranderen of (soms al erg lang) op zoek zijn naar een baan. Centraal daarbij staat het doorbreken van patronen, uit de comfortzone stappen en meer lef tonen. Ik zet mensen graag in beweging en help ze om een nieuwe weg in te slaan.

shirt En T mail Afdrukken Borduren Ongewenste E D9EWH2IY

kersenrood 10 DrMartens 8 V Jadon Ii oogboeien tQdhrs
Smith WhiteGreen Adidas WhiteOff Stan Adidas Stan Smith WhiteOff wN8OPkXn0
  •  
  • Nike Max Essential schoenkoel grijswit10 Air 90 Men's OkNn0wZPX8
    Original Zwart Java Heren Grand Cole Oxford Shortwing Haan leerivoor 9eDYWE2IbH